Selecteer een pagina

Oké denkt ze. Ik heb het nu vaak genoeg gehoord. Het is beter voor mij als ik iets aan mijn voeding ga veranderen. Alleen heb ik daar eerlijk gezegd helemaal geen zin in. Eerst moet ik uitzoeken wat ik dan kan eten om vervolgens dat voor mezelf klaar te maken en voor de rest van het gezin iets anders. Terwijl ik dan mijn eigen eten eet zie ik hun eten wat ik zelf ook eigenlijk wil. Nee, dank je. Zeg nou zelf zo’n verschil zal het toch echt niet maken.

Wel of geen hulp

Maar haar omgeving denkt hier anders over. Die zitten haar op de nek. Ga toch hulp zoeken. Je weet dat je gezonder kan worden door anders te eten. Nou met hulp zoeken heeft ze al ervaring. Ooit heeft ze dat gedaan en dat is haar slecht bevallen. Je mag dit niet, dat niet en je moet dit en dat. Bah nee hoor, niets voor haar. En ook de reumatoloog vindt het niet zo noodzakelijk. Dus waarom zou ze?

Naam van de afbeelding
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • LinkedIn
  • Pinterest

Wat is belangrijk

Het belang van goede voeding wordt door veel artsen nog altijd onderschat. Jij als patiënt krijgt al gauw te horen dat als je volgens de schijf van vijf eet het dan wel goed is. Maar is dat voor jou ook de beste keuze? Het is een heel algemeen advies waarbij niet gekeken wordt wat de aanbevolen levensmiddelen met jouw gezondheid doen. Weet jij wat al die geadviseerde boterhammen voor uitwerking hebben op jouw lichaam? Wat doet het met je gezondheid wanneer jij volgens de schijf van vijf gaat eten?

Een dieet

Ieder mens is uniek en ieder dieet zal dan ook moeten worden afgestemd op de persoon in kwestie. Beter nog begin je niet aan een dieet. Een dieet suggereert namelijk dat het een tijdelijk iets is.

Jouw gezondheid

Wanneer jij geconfronteerd wordt met een chronische ziekte, zal je op de lange termijn je voedingsgewoontes aan moeten passen. Beter gezegd je leefstijl moeten aanpassen. Zodanig dat het met aandacht voor jou als persoon gebeurt. Met aandacht voor jouw leefomstandigheden en met aandacht voor jouw mogelijkheden.

Zelf beslissen

Ja, er zal iemand zeggen dat het beter is om bepaalde producten te laten staan. En nee, niemand die jou gaat verplichten tot het anders eten. Maar wat houd je tegen om het te gaan ervaren? Wanneer jij andere keuzes maakt zal je andere resultaten krijgen. Wanneer jij je beter gaat voelen maakt het jou niets meer uit dat je net even wat andere voedingskeuzes maakt dan de gemiddelde Nederlander.

De drempel

Wat houd je nog tegen om je te oriënteren op een andere leefstijl? Een leefstijl waarbij je je lichaam voedt met gezondere voedingskeuzes, beter beweegt en minder stress ervaart. Om te weten of dit voor jou ook mogelijk is kan je nu een gratis en vrijblijvend een oriënterend gesprek aan vragen.

Pin It on Pinterest

Share This