Selecteer een pagina

Huppelend gaat ze over straat. Het is lang geleden dat ze zo ongedwongen en vrij bewogen heeft. En eerlijk gezegd had ze nooit gedacht dat ze dit ooit nog zou doen. Stel je voor, ze is 68 en als een meisjes van zes gaat ze hier over straat.

Anja moet stiekem wel om zichzelf lachen. Dit had ze in haar stoutste dromen niet kunnen denken. Het zal toch zeker al zo’n zestig jaar geleden zijn dat ze zo huppelde. Twintig jaar geleden kon ze het natuurlijk nog wel maar ja, toen durfde ze niet. Anja stopt met huppelen en peinzend denkt ze terug aan de afgelopen jaren. Het zal ook zo’n twintig jaar geleden zijn dat ze de eerste symptomen kreeg. Dan eens langere tijd rugpijn, dan weer pijn in haar knieën.

Op dat moment was ze zich totaal onbewust van wat haar allemaal te wachten stond. En gelukkig maar. Want zoals ze zich de afgelopen jaren heeft gevoeld, dat had ze echt niet van tevoren willen weten.

Naam van de afbeelding
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • LinkedIn
  • Pinterest

De toekomst

En dan lacht ze weer. Dat ligt nu achter haar. Vanaf nu begint haar nieuwe leven. Wat een geluk dat ze dit nog mag meemaken. En het mooie is dat ze nog maar net begonnen is met haar nieuwe leefstijl. Waar ze een maand geleden nog met angst naar de toekomst keek, kijkt ze nu vol verwachting naar wat het leven haar nog allemaal zal brengen.

Een beter voedingspatroon

Allereerst is ze met haar voeding aan de slag gegaan. Dat heeft ze nu wel aardig onder de knie. Met opmerkelijke resultaten. Vooral de energie die ze van een goede maaltijd krijgt. Het verbaast haar nog steeds. Waar ze ook van kan genieten is het ‘fout eten’, het snoepen. En dat is best wel een verrassing dat had ze ook nooit voor mogelijk gehouden. Zo zie je maar weer. Je bent nooit te oud om je gezondheid te verbeteren.

Een nieuwe stap

En vandaag was er een nieuwe mijlpaal. Voor de eerste keer is ze met haar emoties aan de slag gegaan. Ze heeft hier best wel tegenop gezien. Het voelt als met de billen bloot gaan. Maar gelukkig viel dat mee. Ze hoeft helemaal niets te vertellen als ze dat niet wil. Wat een opluchting. En wat vreemd dat ze zich dan toch zo bevrijd voelt. Dit is nog zo’n verrassing waar ze niet op gerekend had.

Iedereen kan leren op een positieve manier met tegenslag om te gaan.

 

Als jij net als Anja last heb van je gewrichten. Van de beperkingen die dit met zich meebrengt. Niet wetend hoe je je de volgende dag zal voelen. Dan kan het een grote uitdaging zijn om toch positief te blijven. Het kan gebeuren dat je in de stress schiet. Wat weer van grote invloed is op hoe jij je voelt. Want ook stress heeft een grote invloed op jouw gezondheid. Het helpt om te kijken wanneer jouw klachten verergeren. Is er daarvoor iets gebeurd waar jij moeite mee hebt? Iets wat je bezighoudt en waarvan je merkt dat het je energie kost?

Welke invloed heeft stress op jouw dag?

Om daarachter te komen stel je jezelf de volgende vragen:

  • Hoe ga ik met stress om?
  • Wat voor invloed hebben acties en uitspraken van anderen op mij?
  • Wat voor effect heeft stress op mijn lichaam?
  • Zet ik mezelf onder druk om toch meer te doen dan eigenlijk goed voor me is?
  • Vind ik dat ik anderen tot last ben wanneer ik meer pijn heb?

De antwoorden op deze vragen geven je inzicht in hoe jij met stress omgaat. Wanneer jij meer inzicht hebt, heb je ook de mogelijkheid om hier gericht actie op te ondernemen. Alles begint met goed naar jezelf kijken en luisteren naar je lichaam. Wat heb jij nodig om je beter te voelen? Het is een feit dat iedereen stress in zijn leven heeft. Dat geeft niets. Het hoeft geen probleem te zijn zolang je er maar op een relaxte manier mee omgaat.

Ook voor jou

Het mooie is dat iedereen kan leren om anders met stress om te gaan. Zélfs als je van jezelf vindt dat je een stresskip bent.

Door op een relaxte manier met je omgeving en de gebeurtenissen om te gaan kunnen jouw klachten aanzienlijk verminderen. En dat klinkt natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. En toch is het niet zo moeilijk als jij nu misschien denkt.

Onbewust

Wat je moet weten is dat een groot deel van onze reacties door het onbewuste brein worden aangestuurd. En juist daar kan je veel bereiken. Door gericht met het onbewuste aan het werk te gaan en je bewust te worden. Door oude patronen te doorbreken kan jij een positieve bijdrage leveren aan het verloop van jouw ziekte.

Meer weten?

Mag ik je helpen?. Niet alleen kan ik je helpen om een voor jou optimaal voedingspatroon te vinden. Ook help ik jou om relaxter met stress om te gaan. Om oude patronen te vervangen door nieuwe ondersteunende patronen en gedachtes. Waardoor jij aanzienlijk meer rust zal ervaren. Om erachter te komen wat dit voor jou betekent kan je je nu aanmelden voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Zodat jij binnen een half uur weet wat de mogelijkheden zijn.

Pin It on Pinterest

Share This