Selecteer een pagina

Ongeloof

Ze gelooft het eigenlijk niet. Kan het waar zijn? Heeft ze het echt wel goed? Ja, het is waar. Ze heeft écht geen pijn en dat terwijl ze gisteren in de tuin heeft gewerkt. En eigenlijk ook nog te lang. Dus vanmorgen was ze helemaal voorbereid op een hele dag met pijn. Maar nee, voorzichtig maakt ze verschillende bewegingen. Nog vol ongeloof dat het echt zo is. Ze heeft echt nergens pijn. Wow, dat had ze niet gedacht. Nog maar een paar weken geleden kon ze zich, na een dagje werken in de tuin, de volgende dag nauwelijks bewegen. Dit had ze in haar stoutste dromen niet kunnen bedenken. Dat het zo snel goed gaat. Wat heeft ze nou helemaal gedaan? Alleen haar voeding aangepast. Ze is er nog beduusd van dat het zo snel kan gaan.

Wat zal ze gaan doen

Naam van de afbeelding
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • LinkedIn
  • Pinterest

Eerst maar eens een kopje thee en dan heerlijk genieten. En plannen maken voor de dag die voor haar ligt. Dat is ook nieuw. Normaal had ze altijd een dag nodig om te herstellen van het tuinwerk. En met dat ze dat bedenkt schiet ze vol ideeën en mogelijkheden wat ze allemaal nog meer in haar tuin kan gaan doen. Misschien wel een eigen moestuin. Hmmm ja, misschien wel. Maar hoppa, nu eerst lekker dat kopje thee en daarna kijkt ze wel weer verder. Fluitend gaat ze water opzetten.

Pijnvrij actief zijn kan ook zonder medicatie

Als jij gewend bent om de dag na een inspanning pijn te hebben dan kan het bovenstaande ongeloofwaardig klinken. Toch is het de realiteit voor mensen die hun eetgewoonten veranderen. Een blijvend gevoel van energie en pijnvrij door het leven gaan is geen uitzondering.

Medicatie

Wanneer je medicatie gebruikt belast je een lichaam dat het al zwaar heeft nog meer. Het is op de korte termijn een goede oplossing. Zeker wanneer je zonder medicatie altijd pijn ervaart. Maar medicatie zit helaas ook vol met stoffen die minder goed zijn voor je lichaam.

Je immuunsysteem

En wanneer jij langere tijd medicatie gebruikt belast je je immuunsysteem nog meer. Naast het feit dat je immuunsysteem moet zorgen dat jij zo gezond mogelijk bent, zal het nu extra hard moeten werken om de schadelijk stoffen uit je lichaam te krijgen.

De juiste voeding

Met de juiste voeding bouw je aan je weerstand. Je ondersteunt het immuunsysteem waardoor klachten verminderen. Je gaat werken aan de opbouw van je lichaam in plaats van alleen de  symptomen te bestrijden. En nee, het maakt niet uit hoe oud je bent. Ook als je tachtig bent kan je je lichaam sterker maken. Het enige wat hiervoor nodig is, is de beslissing om zelf actief  je lichaam te gaan voeden. Zodra jij de beslissing neemt om op een goede manier aan je gezondheid te werken kan ook jij je klachten verminderen en misschien wel helemaal zonder klachten zijn.

Wil jij weten of andere voedingsgewoonten jou ook kunnen helpen?

Dat kan je zelf gaan uitzoeken maar zelf uitzoeken is, zeker door tegenstrijdige berichten, vaak heel verwarrend en ontmoedigend. Ik heb al het voorwerk al voor je heb gedaan. Uitgezocht, gelezen, trainingen en opleidingen gevolgd. Daarom weet ik wat in grote lijnen voor iedereen werkt en heb ik de kennis om samen met jou uit te vinden hoe jou lichaam reageert op bepaalde stoffen en voedingsmiddelen. Want ieder mens is uniek en juist in dat uniek zijn zit de grote winst. Door heel goed naar jou en je reacties op voedingsmiddelen te kijken kunnen we samen het meest ideale voedingspatroon voor jou vinden.

Meer informatie

Meld je nu aan voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. In een half uur tijd bespreken we jouw situatie en óf ik jou kan helpen je klachten te verminderen en hoe ik jou hierbij ga helpen.

Pin It on Pinterest

Share This