Selecteer een pagina

Sinds een week weet Hans dat hij reuma heeft. Hoewel hij het natuurlijk al vermoedde is het nu bevestigd. De realiteit van altijd pijn hebben. De wetenschap dat hij alleen maar zieker zal worden. En het voelt ook alsof zijn klachten steeds erger worden. Dat is de reden dat hij naar de reumatoloog is gegaan. Zijn pijnen zijn dagelijks aanwezig. Ze lijken soms wat minder heftig maar in het algemeen ervaart hij dat de pijn steeds heviger wordt.

Leven met reuma

Als je de diagnose krijgt en het vooruitzicht dat je verteld wordt door je arts, dan kan het niet anders of je pijnen worden in de loop van je leven alleen maar heftiger. Je ziet het al helemaal voor je. In plaats van alleen pijn in je vingers, nu al kan je die stomme fles wijn niet meer open krijgen. Dat belooft weinig goeds voor de toekomst want hoe moet dat straks? Dan zit de pijn ook in je knieën en schouders.

 

slankfitenenergiek.nlhet-verdriet-van-hans
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • LinkedIn
  • Pinterest

Strompelend ga je de trap op. De treden lijken per dag hoger te worden. Pfff geen trap, niet meer fietsen. Wat blijft er uiteindelijk nog over?

Klopt dit beeld eigenlijk wel?

Want hoe zou het zijn als je minder pijn gaat ervaren? Als klachten gaan verminderen en mogelijk zelfs helemaal verdwijnen. Kan je je voorstellen wat dat met je leven doet? Je kan gewoon blijven fietsen. Pijnloos traplopen.

Iedereen kan zich fitter voelen door zijn voeding aan te passen.

3 Tips om je klachten te verminderen:

  1. Schrap suiker uit je voeding. Uit eigen ervaring weet ik dat dit al een aanmerkelijke verbetering op kan leveren.
  2. Kijk eens kritisch naar je huidige eetpatroon. Herken je al voedingsmiddelen waar jij slecht op reageert? Laat ze staan!
  3. Kijk ook naar wat je op een dag drinkt. Drink je genoeg water of is het juist veel koffie en misschien ook vruchtensappen?

Minder reumatische klachten

Reumatische klachten zijn omkeerbaar wanneer jij je voedingspatroon aanpast. Door de voor jou slechte producten uit je menu te halen. En door er goede voedende ontstekingsremmende producten voor in de plaats te nemen.

Wil jij weten of jouw voedingspatroon oké is of dat er mogelijk het één en ander verbeterd kan worden? Vraag dan nu een vrijblijvend en kosteloos gesprek van een half uur aan.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This