Selecteer een pagina

Moe moe moe, man wat voelt ze zich moe. Het lijkt wel of er geen eind aan de dag komt. Terwijl het nog maar net middag is. Als ze ergens een hekel aan heeft dan is het wel dat haar energie elke dag minder lijkt te worden. En dat terwijl ze juist van zichzelf vindt dat ze een energieke persoonlijkheid  is. Vroeger had ze hier nooit last van en om het nu al op de ouderdom te gooien dat gaat Maaike toch echt te ver. Zó oud is ze nu ook weer niet. Nog geen eens vijftig. Om haar heen zijn haar leeftijdgenoten over het algemeen nog heel vitaal. Wat is er met haar aan de hand? Hoe kan het dat het voor haar al in de middag voelt alsof het laat in de avond is. En dat terwijl ze de hele dag rustig aan heeft gedaan. Zeker voor haar doen.

Naam van de afbeelding
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • LinkedIn
  • Pinterest

Moe zijn hoort bij reuma

Wat veel mensen niet weten is dat moeheid een symptoom van reuma is. Als jij je altijd moe voelt is het raadzaam om je bloedwaarden na te laten kijken. De oorzaak hoeft natuurlijk geen reuma te zijn. Maar het komt ergens vandaan. Er zijn meerdere ziektes die moe zijn, geen puf hebben en gebrek aan energie als symptoom hebben. Op zich is dit fenomeen heel logisch te verklaren. Jouw immuunsysteem maakt overuren. Om alle ’vijanden’ te verslaan heeft het energie nodig.

Alle energie die voor het in stand houden van het evenwicht in je lichaam nodig is heb jij niet beschikbaar voor je dagelijkse bezigheden. Maak jezelf daarom niet gek met de gedachte dat je toch meer zou moeten kunnen. Het is wat het is en als jij nog niet precies weet wat het is dan wordt het tijd om dat nu uit te zoeken. En alvast te gaan werken aan je vitaliteit.

Verhoog vandaag nog je eigen energie

Ja maar…

Ik ben al zo moe en dan moet ik ook nog mijn eigen energie gaan verhogen. Daar heb ik domweg geen energie voor. Dat kan inderdaad moeilijk zijn, maar de volgende tips helpen je om een start te maken.

  1. Accepteer dat je minder kan doen dan je eigenlijk zou willen.
  2. Ga op een vast tijdstip naar bed en sta op een vast tijdstip op. Regelmaat helpt je lichaam om beter met energie om te gaan.
  3. Ga na het opstaan eerst rustig zitten en ervaar hoe je je voelt. Neem hier de tijd voor en stel je dan voor hoe je net een klein beetje meer energie hebt dan je eerst voelde. Je kan dit in de loop van de dag herhalen.
  4. Kies een voedzaam ontbijt. Zorg voor vers fruit, volwaardige granen en eiwitten. Vermijd kant-en-klare producten. Goede ontbijt ideeën vindt je bij de recepten
  5. Vermijd suiker en suikerrijke tussendoortjes.

Best lastig

Het kan zijn dat je dit als vermoeiend ervaart of dat je het best wel lastig vindt om de juiste keuzes te maken. En hoe doe je dat? Dat voelen… Ik weet hoe lastig het kan zijn om je hierin te verdiepen.

Voor mij was het een enorme opluchting om te horen dat mijn gebrek aan energie onderdeel van mijn reuma is. Dat ik het me niet inbeeldde. Met vallen en opstaan heb ik mezelf geleerd hoe ik optimale energie op een dag heb. Op dit moment is het alweer normaal geworden en sta ik er eigenlijk niet meer bij stil dat ik ooit, toch zeker wel een jaar geleden, veel minder energie had.

Voor mij is dit voldoende reden om jou hiermee te helpen. Want ook jij kan je weer fit en energiek voelen. Ongeacht hoe je je nu voelt.

Meld je nu aan voor een gratis en vrijblijvend oriënteringsgesprek. We bespreken de mogelijkheden die er voor jou zijn. Zodat ook jij je weer vitaal gaat voelen. En opnieuw optimaal van je dag gaat genieten.

Pin It on Pinterest

Share This